Kryddkokta rotfrukter med lax

Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
1
Kryddkokta rotfrukter med lax

Detta är ett recept på ugnsbakad lax, som serveras på en bädd av fräscha, kryddkokta rotfrukter. Rotfrukterna blir överraskande smakfulla när de kokas ihop med kryddorna. Enkelt, nyttigt och fantastiskt gott.

Kryddkokta rotfrukter med lax

Ingredienser

4 portioner
500 g  potatis
2   morötter
2   persiljerötter eller palsternackor
100 g  rotselleri
1   purjolök
5 dl  buljong (vatten och buljongtärning eller fond)
33 cl  lättöl
1   lagerblad
2 tsk  torkad eller färsk timjan
1/2 tsk  hel kryddpeppar
salt och peppar
600 g  laxfilé i portionsbitar
1 msk  smör eller margarin

För alla

Innehåller inte ägg.
Gör glutenfri: ljust lättöl har lägre halt gluten än mörkt, men de flesta ljusa lättöl ligger under 200 ppm (läs mer på www.slv.se)
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Gott och enkelt recept, men varför krångla till det med laxen? Man kan antingen steka den färdig på låg värme i en stekpanna eller laga den direkt i ugnen, vilket man föredrar. Krydda gärna med citronpeppar.

Monica

2009-03-13

Näringsvärde per portion

Energi1991 KJ / 476 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Pepparrotskött med rotfruktsmos och pepparrotssås
Betyg 4.2 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk blodpudding
Betyg 2.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalkon med äpplen och selleripuré
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blodpudding
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blodpudding med riven palsternacka 
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsglacerade rotfrukter
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga