Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kryddkokta rotfrukter med lax

Detta är ett recept på ugnsbakad lax, som serveras på en bädd av fräscha, kryddkokta rotfrukter. Rotfrukterna blir överraskande smakfulla när de kokas ihop med kryddorna. Enkelt, nyttigt och fantastiskt gott.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skala och skär rotfrukterna och purjolöken i bitar. Koka allt utom purjolöken nästan mjukt i buljong, lättöl och kryddor. Lägg i purjolöken mot slutet och koka mjukt.
  3. Bryn laxen på båda sidor i en stekpanna med matfett. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen 12-15 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
  4. Servera de kryddkokta rotfrukterna med stekt lax.

För alla

Innehåller inte ägg.
Gör glutenfri: ljust lättöl har lägre halt gluten än mörkt, men de flesta ljusa lättöl ligger under 200 ppm (läs mer på www.slv.se)
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g potatis
  • 2 morötter
  • 2 persiljerötter eller palsternackor
  • 100 g rotselleri
  • 1 purjolök
  • 5 dl buljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 33 cl lättöl
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk torkad eller färsk timjan
  • 1/2 tsk hel kryddpeppar
  • salt och peppar
  • 600 g laxfilé i portionsbitar
  • 1 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 1991 kJ / 476 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden