Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Rostade rotfrukter med äppelcrème fraiche

Rotfrukter är både billigt, gott och nyttigt. Rostade rotfrukter smakar himmelskt och om du dessutom serverar dem med en äppelcrème fraiche så blir det goda ännu godare!

Ingredienser

Rostade rotfrukter

  • 8 potatisar
  • 4 morötter
  • 2 palsternackor
  • 4 - 6 rödbetor
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 3 kvistar rosmarin

Äppelcrème fraiche

  • 1 litet äpple
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 - 1 1/2 msk riven pepparrot
  • 2 msk hackad persilja

Näringsvärde per portion

Energi: 1466 kj / 351 kcal
Protein:7 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 10 g
Salt: 0,2 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rotfrukter: Skölj potatisen, låt skalet vara kvar. Skala morötter, palsternackor, rödbetor, lök och vitlök. Skär allt utom vitlöken i halvor eller klyftor. Lägg på en plåt. Pressa vitlöken och blanda med oljan, ringla över rotfrukterna och blanda om. Strö över salt och peppar. Lägg på några kvistar rosmarin.
  3. Sätt in mitt i ugnen 25-30 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka.
  4. Äppelcrème fraiche: Skär äpplet i tunna strimlor, blanda med crème fraiche, pepparrot och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera rotfrukterna med äppelcrème fraiche och ett par skinksmörgåsar.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot  Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre).

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer