Hoppa till sidans innehåll

Recept

Rödbetspuckar med basilika

De flesta grönsaker och rotfrukter går att forma till matiga ”vego-puckar”, alltså platta biffar som du steker och bjuder med fräscha tillbehör – i salladsblad, kålblad eller bröd. Rödbetor är basen i de här läckert lilaröda puckarna, vilket ger en tydlig rödbetssmak.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2016.

Ingredienser

ca 20 biffar
  • 450 g rödbetor
  • 1/2 medelstor rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 1 msk fryst hackad basilika
  • ca 2 msk rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar

Tillbehör

  • kålblad, salladsblad eller tortillabröd

Näringsvärde per portion

Energi: 172 kj / 41 kcal
Protein:1 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 2 g
Salt: 0,2 g

Gör så här

  1. Skala och riv rödbetorna fint på rivjärn. Skala och riv lök och vitlök.
  2. Blanda rödbetor, lök och vitlök. Tillsätt havregryn, ägg och basilika. Krydda med salt och peppar. Blanda smeten väl och låt vila minst 30 minuter.
  3. Forma smeten till ca 20 små puckar med oljade händer.
  4. Stek puckarna i omgångar i olja i en stekpanna 2–3 minuter per sida, tills de får fin färg.
  5. Servera gärna rödbetspuckarna i salladsblad, kålblad eller tortillabröd, gärna med Krämig kålsallad, Lime- och korianderslungad majs och Tahinidressing.

Näringsberäkningen är per biff utan tillbehör.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre.
Innehåller ägg.

ICA återkallar ICA Vegonuggets med krispig majspanering Läs mer