Quinoasallad med rostade grönsaker, lax och rödlökskvarg

Betyg 4.6 av 5.54 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Quinoasallad med rostade grönsaker, lax och rödlökskvarg

Lax är en riktig vardagshjälte när du vill äta proteinrikt och gott. Här i en färgglad fusion med quinoa, spenat och rostade grönsaker, toppad med syrlig rödlökskvarg.

Quinoasallad med rostade grönsaker, lax och rödlökskvarg

Ingredienser

4 portioner

Quinoasallad

1 zucchini
2 morötter
1 röd paprika
1 gul lök
1 1/2 msk olivolja
salt
svartpeppar
4 port quinoa (gärna tricolore)
1 ask färsk bladpersilja (à 20 g)
1/2 citron
65 g babyspenat

Rödlökskvarg

1 rödlök
250 g kvarg (0,2%)

Lax

4 port laxfilé (à 150 g)

Gör så här

00:25:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Framförallt bra recept till vardags, då det är väldigt enkelt att tillaga med grönsaker och lax i ugn. Ingen smaksensation men gott nog att upprepa.

    Annelie

  • Jättegott men rödlökskvargen va inte så trevlig. Godare med något annat, typ tsatsiki

    Olivia

  • Bytte ut quinoa mot bulgur och missade att det skulle vara babyspenat i salladen men tog sallads- och purjolök istället. Väldigt gott och mättande.

    Linda

Näringsvärde per portion

Energi2492 KJ / 596 kCal
Fett28 g
Salt1 g
Kolhydrater37 g
Protein42 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Tabbouleh med quinoa
    Betyg 4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Koka quinoa
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad