Hoppa till sidans innehåll

Recept

Kycklingfilé i currybuljong med sockerärter och nudlar

Nudlar i buljong blir extra goda tillsammans med kyckling och kokosmjölk, milda smaker som även barn gillar. De krispiga sockerärtorna sätter färg på denna snabba soppa och läggs i precis innan servering. Toppa med knapriga kokoschips, lime och koriander.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 1 msk curry
  • 1 msk olja
  • 400 ml lätt kokosmjölk
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 l vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g äggnudlar
  • 150 g sockerärtor

Till servering

  • kokoschips
  • lime
  • koriander

Näringsvärde per portion

Energi: 2260 kj / 543 kcal
Protein:43 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 24 g
Salt: 1,23 g

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
  2. Skala och skär löken i grova klyftor. Fräs lök och kyckling tillsammans med curryn i oljan i en gryta. Tillsätt kokosmjölk, buljongtärning, vatten och salt. Låt koka 5 minuter.
  3. Koka nudlarna i currybuljongen enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Lägg i sockerärtorna precis innan servering.
  5. Till servering: Servera soppan med tillbehören.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer