Kyckling och paprika under currytäcke
Den perfekta rätten att långsamt avnjuta efter din stressiga vecka. Saftig kyckling och färggrann paprika täcks av ett krämigt och smarrigt currytäcke och serveras med kladdigt ris och en god sallad.
Ingredienser
4 portioner
3 dl fullkornsris
1 grön paprika
1 röd paprika
4 kycklingfiléer
1/2 tsk salt
200 g naturell färskost (max 16%)
2 dl vatten
1 curry kryddmix (à 40 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör möjölkproteinfri: byt färskosten mot mjökproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Prova gärna med andra slags grönsaker i rätten t ex skivade champinjoner, strimlad purjolök, fänkål eller små broccolibuketter.
Gröna tipset: Byt ut kycklingfiléerna mot quornfiléer om du inte vill äta fågelkött.
Gröna tipset: Byt ut kycklingfiléerna mot quornfiléer om du inte vill äta fågelkött.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2068 KJ / 493 kCal
Fett12 g
Salt3 g
Kolhydrater54 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Lena! Verkar som den har utgått ur sortimentet :( . Men vi ändrar i receptet till 1 msk curry. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-03-01Curry kryddmix hittar jag inte i affären? Vad är det? Går det bra med vanlig Curry?
Lena
2017-02-26Väldigt gott och föredömligt enkelt :-). Vi använde grädde i stället för färskost och la i lite sambal oelek för att ytterligare sting i rätten.
Agnetha
2012-12-29