Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Kyckling och paprika under currytäcke

Den perfekta rätten att långsamt avnjuta efter din stressiga vecka. Saftig kyckling och färggrann paprika täcks av ett krämigt och smarrigt currytäcke och serveras med kladdigt ris och en god sallad.

Ingredienser

  • 3 dl fullkornsris
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 4 kycklingfiléer
  • 1/2 tsk salt
  • 200 g naturell färskost (max 16%)
  • 2 dl vatten
  • 1 curry kryddmix (à 40 g)

Näringsvärde per portion

Energi: 2068 kj / 493 kcal
Protein:39 g
Kolhydrater: 54 g
Fett: 12 g
Salt: 3 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  3. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Strö över saltet och den strimlade paprikan.
  4. Blanda färskosten med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och curryn.
  5. Häll såsen över kyckling och paprika.
  6. Tillaga mitt i ugnen i 15-20 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  7. Servera kycklingen med ris, sallad och bröd.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör möjölkproteinfri: byt färskosten mot mjökproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Prova gärna med andra slags grönsaker i rätten t ex skivade champinjoner, strimlad purjolök, fänkål eller små broccolibuketter.

Gröna tipset: Byt ut kycklingfiléerna mot quornfiléer om du inte vill äta fågelkött.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer