Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kyckling och paprika under currytäcke

Den perfekta rätten att långsamt avnjuta efter din stressiga vecka. Saftig kyckling och färggrann paprika täcks av ett krämigt och smarrigt currytäcke och serveras med kladdigt ris och en god sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  3. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Strö över saltet och den strimlade paprikan.
  4. Blanda färskosten med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och curryn.
  5. Häll såsen över kyckling och paprika.
  6. Tillaga mitt i ugnen i 15-20 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  7. Servera kycklingen med ris, sallad och bröd.

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein. Curry innehåller bockhornsklöver vilket sojaallergiker kan reagera på. Byt därför ut mixen mot tacokryddmix om du inte tål soja.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: Byt ut osten mot mjölkfri crème fraiche, s k Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Prova gärna med andra slags grönsaker i rätten t ex skivade champinjoner, strimlad purjolök, fänkål eller små broccolibuketter.

Gröna tipset: Byt ut kycklingfiléerna mot quornfiléer om du inte vill äta fågelkött.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl fullkornsris
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 4 kycklingfiléer
  • 1/2 tsk salt
  • 200 g naturell färskost (max 16%)
  • 2 dl vatten
  • 1 curry kryddmix (à 40 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2520 kJ / 600 kCal
Fett: 13 g
Läs mer om näringsvärden