Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fisk i paprikasås

Vit fisk som blir utsökt tack vare rikligt med gräddsås med smak av paprika och lök. Fisk i paprikasås inte bara ser lockande ut, utan smakar lika bra! Fisken passar bäst till potatis eller en grönsallad på haricots verts med rödlök.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst. Skär den ev. i bitar.
  2. Skala och skiva löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna.
  3. Fräs lök och paprika i matfett i en kastrull. Strö på mjöl och rör om. Tillsätt fiskbuljong och grädde och koka under omrörning i ca 3 minuter.
  4. Mixa såsen med stavmixer. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Stek fisken.
  6. Till servering: Servera med fullkornsris eller potatis och haricots verts med rödlök.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen (kan innehålla mjölk, laktos och gluten).
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt margarin, välj havrebaserad grädde.
Gör laktosfri: välj mjölkproteinfritt margarin, välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot potatis- eller maizenamjöl.

Tips

Byt ut hoki till gös eller abborre.

Gröna tipset: Byt ut fisken mot morötter och palsternacka, fiskbuljongen mot vegetarisk buljong.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g hoki-, kolja- eller torskfilé (färsk eller fryst)
  • 1 gul lök
  • 2 paprikor
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl fiskbuljong
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
Till servering
  • fullkornsris eller potatis
  • haricots verts med rödlök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1636 kJ / 391 kCal
Läs mer om näringsvärden