Fisk i paprikasås
Vit fisk som blir utsökt tack vare rikligt med gräddsås med smak av paprika och lök. Fisk i paprikasås inte bara ser lockande ut, utan smakar lika bra! Fisken passar bäst till potatis eller en grönsallad på haricots verts med rödlök.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006
Ingredienser
4 portioner
600 g hoki-, kolja- eller torskfilé (färsk eller fryst)
1 gul lök
2 paprikor
1 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3 dl fiskbuljong
1 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
Till servering
fullkornsris eller potatis
haricots verts (bönor) med rödlök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1636 KJ / 391 kCal
Kommentarer
Gott! Väldigt mild så man kan krydda med något spännande.
Laura
2020-01-14Skippa vetemjöl. Tillsätt torkad el färsk chili som fräses med löken o paprikan. Krydda lite extra med paprikapulver. Koka en liten stund fyrkantiga fiskbitar i vatten. Skippa att mixa såsen. Bitar är godare o finare för ögat. Lägg över fiskbitarna i grönsakssåsen några minuter. Servera med kokt potatis och rostat surdegsbröd med vitlökssmör :-) Klicka ev lite creme fraiche över fisken, när maten ligger på tallriken. En höjdarmåltid!
Eva
2015-11-06supergott,,, uteslöt vetemjölet och slängde i lte chili,, smak sensation vill jag lova,
Lena
2015-10-09