Fisk i paprikasås

Betyg 3.2 av 5.
26 personer har röstat
9
Fisk i paprikasås

Vit fisk som blir utsökt tack vare rikligt med gräddsås med smak av paprika och lök. Fisk i paprikasås inte bara ser lockande ut, utan smakar lika bra! Fisken passar bäst till potatis eller en grönsallad på haricots verts med rödlök.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Fisk i paprikasås

Ingredienser

4 portioner
600 g hoki-, kolja- eller torskfilé (färsk eller fryst)
1 gul lök
2 paprikor
1 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3 dl fiskbuljong
1 dl matlagningsgrädde
salt
peppar

Till servering

fullkornsris eller potatis
haricots verts (bönor) med rödlök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Gott! Väldigt mild så man kan krydda med något spännande.

Laura

2020-01-14

Skippa vetemjöl. Tillsätt torkad el färsk chili som fräses med löken o paprikan. Krydda lite extra med paprikapulver. Koka en liten stund fyrkantiga fiskbitar i vatten. Skippa att mixa såsen. Bitar är godare o finare för ögat. Lägg över fiskbitarna i grönsakssåsen några minuter. Servera med kokt potatis och rostat surdegsbröd med vitlökssmör :-) Klicka ev lite creme fraiche över fisken, när maten ligger på tallriken. En höjdarmåltid!

Eva

2015-11-06

supergott,,, uteslöt vetemjölet och slängde i lte chili,, smak sensation vill jag lova,

Lena

2015-10-09

Näringsvärde per portion

Energi1636 KJ / 391 kCal

Testa liknande recept

Thailändsk fisksoppa
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med broccoli och dragon
Betyg 3.9 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisk med broccoli och remoulad
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt fisk med kokt potatis och curryremoulad
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgryta med tomat och dill
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Apelsin- och spenatfisk
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga