Hoppa till sidans innehåll

Recept

Kyckling med krispigt grönt

En färgsprakande och krämig rätt där den goda kycklingen marineras i soja, chilipulver, olja och honung, för att sedan tillagas i ugnen. Till kycklingen serveras krispiga grönsaker i en krämig gräddfilsås: gurka, morot och rädisor. Rostade sesamfrön ger en nötig karaktär till rätten. Hoppas det ska smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2014.

Ingredienser

Kyckling

  • 2 msk japansk soja
  • 1 krm chilipulver
  • 1 msk olja
  • 2 msk flytande honung
  • 8 kycklinglår
  • 4 port ris eller annat gryn

Grönsaker

  • 1/2 gurka
  • 1 morot
  • 125 g rädisor
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk sesamfrön
  • salt och peppar

Näringsvärde per portion

Energi: 2424 kj / 579 kcal
Protein:31 g
Kolhydrater: 58 g
Fett: 25 g
Salt: 3,6 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Kyckling: Blanda soja, chilipulver, olja och honung.  Vänd kycklingen i blandningen och lägg i en ugnssäker form. Stek kycklingen mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills innertemperaturen är 82°C. Vänd den då och då.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Grönsaker: Skala och skiva gurkan i tunna skivor. Skala och hyvla moroten tunt med en potatisskalare. Ansa och skär rädisorna i bitar.
  5. Blanda grönsakerna med gräddfil. Rosta sesamfröna i en torr och het panna och blanda ner dem med grönsakerna. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera kycklingen med grönsakerna och riset.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Kommentarer

Karin Anmäl

Underbart med många goda smaker och perfekt sammansatt!

Rosita Anmäl

Väldans gott. Marinerade kycklingbitarna nån timme innan och gjorde klyftpotatis åt oss vuxna.

Lägg till en egen kommentar.