Hoppa till sidans innehåll

Recept

Krämig tortellini med ricotta och tomatpesto

Tortellini fylld med ljuvliga soltorkade tomater och ravioli med ricotta och spenat ackompanjeras av en krämig sås gjord på ricottaost, stekt zucchini, ärtor och tomatpesto. Denna pastarätt är en explosion av goda smaker och är perfekt att bjuda på när alla är hungriga och tiden är knapp.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2016.

Ingredienser

  • 250 g ravioli ricotta och spenat
  • 500 g tortellini soltorkad tomat
  • 1/2 påse gröna ärter (à 500 g)
  • 1 zucchini
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 dl tomatpesto
  • 250 g ricottaost

Näringsvärde per portion

Energi: 3207 kj / 764 kcal
Protein:26,9 g
Kolhydrater: 85,2 g
Fett: 32,6 g
Salt: 2,57 g

Gör så här

  1. Koka pastan tillsammans med ärtorna enligt anvisningen på pastaförpackningarna.
  2. Tärna zucchinin och stek i olivoljan i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg upp på tallrik.
  3. Häll av den färdigkokta pastan. Blanda tomatpesto och ricotta i pastakastrullen. Låt det bli varmt och blanda sedan i tortellini, zucchini och ärter.
  4. Servera genast.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

ICA återkallar ICA panerade Nuggets av griskött, och ICA panerad schnitzel av griskött Läs mer