Recept

Chililax med örtig tomatsallad

En lätt och fräsch laxrätt som får både friskhet och hetta av Chili & Lime. Lika god på en buffé som till varmrätt med bulgur, couscous eller ris. Receptet kommer från Santa Maria.

Ingredienser

  • 500 g färsk laxfilé eller laxloin
  • 2 msk kryddmix Chili & Lime
  • 250 g små tomater i olika färger och former
  • 1/2 knippe färsk dill
  • 1/2 kruka valfri, färsk ört
  • 3 salladslökar
  • 1 tsk kryddmix Chili & Lime
  • 4 port bulgur eller annat gryn (gärna fullkorn)

Näringsvärde per portion

Energi: 2067 kj / 493 kcal
Protein:33 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 21 g
Salt: 1,7 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 °C.
  2. Gnid in laxen runt om med Chili & Lime och lägg den i en ugnsfast form. Stek laxen i ugn i ca 15 minuter till en innertemperatur på ca 48–52 °C.
  3. Skär under tiden tomaterna i klyftor och blanda med plockade örter och strimlad salladslök. Krydda med Chili & Lime.
  4. Strö salladen över laxen och servera direkt.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

I samarbete med Santa Maria.