Basilikapesto med mozzarella och jordgubbar
En hemgjord pesto är oslagbar och passar till så mycket mer än pasta. I denna snabbmixade pesto blandar du pinjenötter med basilika och citron, milda smaker som passar perfekt till söta jordgubbar. Ringla peston över ett fat med tomater och mozzarella och servera direkt.
Ingredienser
4 portioner
Pesto
1/2 dl pinjenötter
2 krukor basilika
skal från 1/2 citron
1 1/2 msk citronsaft
2 msk olivolja
2 msk vatten
1 krm salt
Sallad
1/2 l jordgubbar
250 g tomatmix shaker
125 g mozzarella
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt mozzarella mot tofu eller annat mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt mozzarella mot tofu eller annat mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi956 KJ / 228 kCal
Fett17 g
Salt0.66 g
Kolhydrater9 g
Protein8 g
Kommentarer