Hoppa till sidans innehåll

Recept

Basilikapesto med mozzarella och jordgubbar

En hemgjord pesto är oslagbar och passar till så mycket mer än pasta. I denna snabbmixade pesto blandar du pinjenötter med basilika och citron, milda smaker som passar perfekt till söta jordgubbar. Ringla peston över ett fat med tomater och mozzarella och servera direkt.

Ingredienser

Pesto

  • 1/2 dl pinjenötter
  • 2 krukor basilika
  • skal från 1/2 citron
  • 1 1/2 msk citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt

Sallad

  • 1/2 l jordgubbar
  • 250 g tomatmix shaker
  • 125 g mozzarella

Näringsvärde per portion

Energi: 956 kj / 228 kcal
Protein:8 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 17 g
Salt: 0,66 g

Gör så här

  1. Pesto: Mixa alla ingredienser till peston i matberedare eller med mixerstav.
  2. Sallad: Skiva jordgubbar, tomater och mozzarella.
  3. Lägg upp på tallrikar, ringla över peston och servera.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt mozzarella mot tofu eller annat mjölkproteinfritt ostalternativ.