Bärbollar med nötter och solrosfrön
Saftiga bärbollar med nötter, bär, frön och fiberberikade havregryn. Perfekta när sötsuget sätter in, som mellanmål eller som snabb påfyllnad efter träning. Mixa ingredienserna och rulla bärbollarna i kokosflingor.
Ingredienser
ca 20 stycken
125 g nöt och bärmix
1 dl fiberberikade havregryn
1/2 dl solrosfrön
1 dl kvarg (10 %)
Till garnering
ca 1/2 dl riven kokos
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut fiberrika havregryn mot ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg mot havre-, ris- eller sojabaserad yoghurtersättningsprodukt.Näringsvärdet är beräknat/boll.
Gör glutenfri: byt ut fiberrika havregryn mot ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg mot havre-, ris- eller sojabaserad yoghurtersättningsprodukt.Näringsvärdet är beräknat/boll.
Gör så här
Näringsberäkningen är beräknad per boll.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi255 KJ / 61 kCal
Fett4 g
Salt0.01 g
Kolhydrater4 g
Protein2 g
Kommentarer
Gott och snabbt recept! Jag hade ingen matberedare utan bara en mixer, så viktigt att först mixa nötterna och sen lägga till kvargen så att det går att mixa utan att det klumpar till sig.
Frida
2016-10-13Det verkar jättegott!
Birgitta
2015-10-05