Recept

Wokad kyckling med cashewnötter

En riktigt god kycklingwok med cashewnötter som lätt kan bli en ny vardagsfavorit! Till kycklingwoken används äggnudlar som tål lite extra värme och har en lång och fast form vilket gör att de blandar ihop sig fint med resten av ingredienserna i wokpannan.

Ingredienser

  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 liten grön paprika
  • 1/2 gul lök
  • 250 g broccoli
  • 2 msk matolja
  • 125 ml woksås (gärna Asian Wok Soy & Sweet Chili)
  • 1 dl rostade cashewnötter
  • 1 paket äggnudlar (à 200 g)

Till servering

  • 1/2 kruka hackad koriander

Näringsvärde per portion

Energi: 2882 kj / 689 kcal
Protein:35 g
Kolhydrater: 51 g
Fett: 37 g
Salt: 2,5 g

Gör så här

  1. Förbered genom koka upp vattnet till nudlarna.
  2. Strimla kycklingen, paprikan och löken. Bryt broccolin i bitar.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna eller wok och bryn kycklingen på hög värme.
  4. När kycklingen fått färg, rör ner broccoli, paprika och lök. 
  5. Tillsätt woksåsen när grönsakerna mjuknat något. 
  6. Lägg i cashewnötterna, rör om och ställ åt sidan.
  7. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Klipp sedan nudlarna grovt och lägg upp på ett stort serveringsfat.
  8. Till servering: Häll kycklingwoken över nudlarna och garnera med hackad koriander. Servera genast!

För alla

Kontrollera innehållet i woksåsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.