Viltskavsgryta med svamp

Betyg 4.5 av 5.
46 personer har röstat
9
Viltskavsgryta med svamp

I en viltskavsgryta får smaken av viltkött komma till sin rätt. Tillsammans med mustig svamp och syrliga lingon blir rätten komplett! Servera tillsammans med kokt potatis och middagen är klar.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Viltskavsgryta med svamp

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
1   förp vilt- eller renskav (à ca 240 g)
250 g  svamp (fryst eller burk)
2 msk  smör
2 dl  vispgrädde
1 dl  vatten
1   buljongtärning
2 tsk  dijonsenap
1 tsk  torkad timjan
1 dl  frysta lingon
3 msk  lingonsylt eller svartvinbärsgelé
1 msk  fryst persilja
1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar

Till servering

haricots verts (bönor) eller broccoli
kokt potatis

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är exkl. tillbehör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
46 personer har röstat

Kommentarer

Bra recept! Mitt tips är att sverera gelén/lingonsylten vid sidan om istället. Grytans smaker kan lätt bli överröstad av sötman.

Emil

2023-10-25

Gör den gärna på"eget" kött, ta gärna helt köttstycke ( bakparti) är i regel mörare. Skär ner i småstrimlor fräs med lök o svamp eventuellt med lite wokgrönsaker.

Therése

2021-12-07

Toppengryta tillsammans med krämigt potatismos. Kör dock hälften av dijonsenapen då jag tyckte den tog över ganska mycket! Riktigt gott!

Josefin

2021-06-27

Näringsvärde per portion

Energi1589 KJ / 380 kCal
Fett31 g
Salt2.29 g
Kolhydrater11 g
Protein14 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Renskav med karljohan, senap och enbär
Betyg 4.1 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Renskav med kantareller och rostad mandelpotatis
Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Renskavsgryta med kryddiga hjortron
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Renskav med champinjoner och lingon
Betyg 4.4 av 5.
100 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Renskavsröra med trattkantareller och messmör
Betyg 3.8 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig renskavsgryta med persilja
Betyg 3.2 av 5.
113 personer har röstat
Under 30 min att tillaga