Renskavsgryta med kryddiga hjortron | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Renskavsgryta med kryddiga hjortron

Ett underbart recept på krämig renskavsgryta med kryddiga hjortron - Lapplands nya landskapsrätt. Du gör grytan av bland annat renskav, äpple, shiitakesvamp, mynta och kokosmjölk. Passar perfekt till fest!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och hacka äpplena. Skär svampen i mindre bitar.
  2. Fräs löken mjuk i smör i en stekpanna. Tillsätt renskav och svamp, stek 3-4 minuter tills allt fått fin färg.
  3. Tillsätt äpple, ingefära, pressad vitlök, mynta och kokosmjölk. Rör om och låt koka någon minut. Krydda med salt och peppar.
  4. Kryddiga hjortron: Dela, kärna ur och finhacka chilifrukt. Koka upp frysta hjortron med vatten och socker. Tillsätt chili, finriven ingefära, kryddnejlikor och stjärnanis. Låt koka ca 3 minuter. Ställ kallt.
  5. Lägg upp en hög med renskav i varma halvdjupa tallrikar. Häll på såsen och garnera med koriander. Servera med kryddiga hjortron och gärna pressad mandelpotatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 paket fryst renskav (à 240 g)
  • 2 gula lökar
  • 2 äpplen (fast sort)
  • 200 g shiitakesvamp
  • 4 tsk finhackad ingefära
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk torkad mynta
  • 2 burkar kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
  • koriander till garnering
Kryddiga hjortron
  • 1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 paket frysta hjortron (à ca 250 g)
  • 1 msk vatten
  • 1 msk socker
  • 2 tsk finriven ingefära
  • 4 kryddnejlikor
  • 4 stjärnanis
Lägg till i inköpslistan