Renskavsgryta med kryddiga hjortron

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
1
Renskavsgryta med kryddiga hjortron

Ett underbart recept på krämig renskavsgryta med kryddiga hjortron - Lapplands nya landskapsrätt. Du gör grytan av bland annat renskav, äpple, shiitakesvamp, mynta och kokosmjölk. Passar perfekt till fest!

Renskavsgryta med kryddiga hjortron

Ingredienser

4 portioner
2   paket fryst renskav (à 240 g)
2   gula lökar
2   äpplen (fast sort)
200 g  shiitakesvamp
4 tsk  finhackad ingefära
2 - 3   vitlöksklyftor
2 tsk  torkad mynta
2   burkar kokosmjölk (à 400 ml)
1 msk  smör
salt och peppar
koriander till garnering

Kryddiga hjortron

1/2   chilifrukt (t ex spansk peppar)
1   paket frysta hjortron (à ca 250 g)
1 msk  vatten
1 msk  socker
2 tsk  finriven ingefära
3 - 4   kryddnejlikor
3 - 4   stjärnanis

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Jag hade inte shiittakesvamp men karl johan torkad hade jag hemma. En spännande rätt.

Marsha

2021-02-10

Testa liknande recept

Norrländska tacos
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Norrländsk caipirinha
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Renskavsgryta
Betyg 4.5 av 5.
98 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Annikas souvas
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hjortronconsommé med tillbehör
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varma hjortron
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga