Renskavsgryta med kryddiga hjortron
Ett underbart recept på krämig renskavsgryta med kryddiga hjortron - Lapplands nya landskapsrätt. Du gör grytan av bland annat renskav, äpple, shiitakesvamp, mynta och kokosmjölk. Passar perfekt till fest!
Ingredienser
4 portioner
2 paket fryst renskav (à 240 g)
2 gula lökar
2 äpplen (fast sort)
200 g shiitakesvamp
4 tsk finhackad ingefära
2 - 3 vitlöksklyftor
2 tsk torkad mynta
2 burkar kokosmjölk (à 400 ml)
1 msk smör
salt
peppar
koriander till garnering
Kryddiga hjortron
1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 paket frysta hjortron (à ca 250 g)
1 msk vatten
1 msk socker
2 tsk finriven ingefära
3 - 4 kryddnejlikor
3 - 4 stjärnanis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag hade inte shiittakesvamp men karl johan torkad hade jag hemma. En spännande rätt.
Marsha
2021-02-10