Ett underbart recept på krämig renskavsgryta med kryddiga hjortron - Lapplands nya landskapsrätt. Du gör grytan av bland annat renskav, äpple, shiitakesvamp, mynta och kokosmjölk. Passar perfekt till fest!
Ingredienser
4 portioner
2
paket fryst renskav (à 240 g)
2
gula lökar
2
äpplen (fast sort)
200
g
shiitakesvamp
4
tsk
finhackad ingefära
2 - 3
vitlöksklyftor
2
tsk
torkad mynta
2
burkar kokosmjölk (à 400 ml)
1
msk
smör
salt och peppar
koriander till garnering
Kryddiga hjortron
1/2
chilifrukt (t ex spansk peppar)
1
paket frysta hjortron (à ca 250 g)
1
msk
vatten
1
msk
socker
2
tsk
finriven ingefära
3 - 4
kryddnejlikor
3 - 4
stjärnanis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
10
1 st
Kommentar
Marsha
2021-02-10
Jag hade inte shiittakesvamp men karl johan torkad hade jag hemma. En spännande rätt.
Kommentar
Marsha
2021-02-10Jag hade inte shiittakesvamp men karl johan torkad hade jag hemma. En spännande rätt.