Svamppanerad vildsvinsytterfilé med purjolöksgrädde och picklade rödbetor

Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
2
Svamppanerad vildsvinsytterfilé med purjolöksgrädde och picklade rödbetor

Ytterfilé av vildsvin är ett mört kött med lätt viltkaraktär. Banka ut köttet i tunna skivor och panera i ost och torkad svamp. Bjud med en krämig purjolöksgrädde och picklade rödbetor. Servera gärna den festliga rätten med buljongkokt mathavre.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Svamppanerad vildsvinsytterfilé med purjolöksgrädde och picklade rödbetor

Ingredienser

4 portioner

Picklade rödbetor

1/2 dl  ättiksprit (12%)
1 dl  socker
1 1/2 dl  vatten
1 msk  torkad dragon
ca 300 g  rödbetor

Ytterefilé

60 g  torkad svamp (kantarell, karljohan eller svart trumpet)
2 dl  riven lagrad grevéost
3   ägg
600 g  ytterfilé (av vildsvin)
ca 2 dl  vetemjöl (eller majsstärkelse)
smör och rapsolja
2 krm  salt
1 krm  peppar

Purjolöksgrädde

ca 250 g  purjolök
3 dl  vispgrädde

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj majsstärkelse. Ris är ett alternativ till mathavre.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ, byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller enbart olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Paneringen blir lite kladdig, men värd besväret. Fantastiskt gott och härligt krispiga köttbitar. Tog resterna av paneringen i såsen faktiskt, och det blev jättegott!!

Lena

2019-11-22

Paneringen fastnade i pannan. De blev ingen panering kvar. Jag stekte köttet i panna först sedan i en form. Tog paneringen över köttet o satte ugnen tills osten hade smält. Hela rätten blev god till sist.

Bodil linnéa

2015-10-18

Näringsvärde per portion

Energi3333 KJ / 796 kCal
Fett46 g
Salt1.45 g
Kolhydrater40 g
Protein52 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Krämig svamptoast med majs och dragon
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torkade kantareller
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svampsås
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ravioli med dragonsmör, svamp och hasselnötter
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svampsoppa med chipssmul
Betyg 2.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svampstuvning
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga