Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Svampsoppa med chipssmul

Piffa en färdig svampsoppa med extra svamp – och toppa med krispiga chips. Vips har du en lyxig svampsoppa som passar lika bra som förrätt till en trerättersmeny som till lättare lunch, middag eller mellanmål. Prova blomkålssoppa för variation nästa gång.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm soppan. Stek svampen i smör i en stekpanna.
  2. Servera soppan med den stekta svampen. 
  3. Topping: Toppa med tryffel- eller parmesanchips och hackad persilja.

För alla

Kontrollera noga innehållet i svampsoppan och chipsen.
Gör glutenfri: välj glutenfri soppa.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (parmesan).
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 5 dl färdig svampsoppa
  • ca 150 g blandad svamp (t ex. trattkantareller, champinjoner och/eller kantareller)
  • 1 msk smör
Topping
  • potatischips (gärna tryffel- eller parmesansmak)
  • hackad persilja
Lägg till i inköpslistan