Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Hoppa till sidans innehåll

Recept

Sidfläsk och fläskfilé på pinne

Fläsk och -filé på pinne är ett mycket matigt recept till grillbuffén. Tar tid att göra men resultatet blir oerhört gott! Köttet som både kokas och grillas blir mört och saftigt.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2012.

Ingredienser

10 spett
  • 10 träspett
  • ca 500 g fläskfilé
  • 1/2 gul lök
  • 3 lagerblad
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • ev rubb (fänkålsrubb, se länk nedan under steg 3)
  • 400 g rimmat stek- eller sidfläsk i bit

Gör så här

  1. Lägg träspett i blöt. Skär bort svålen på fläsket. Skala löken. Lägg fläsket, löken, lagerblad och pepparkorn i en kastrull. Fyll på med vatten så att det täcker.
  2. Koka ca 40 minuter under lock tills köttet är mört. Ta upp och låt svalna. Skär i ca 2 cm stora bitar.
  3. Putsa fläskfilén och skär i ca 2 cm stora bitar. Krydda med salt och peppar. Gnid ev in köttet med Fänkålsrubb. Låt dra 30 minuter.
  4. Varva filé och stek-/sidfläsk på spetten. Grilla runt om ca 8 minuter. Pressa över citronjuice vid servering. Servera gärna Sommarsallad med broccoli & färsk vitkål till.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Genom att förkoka det behöver du bara hålla koll på att filén blir färdiggrillad.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer