Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färsspett i bröd

Färsspett i bröd är jättegott att grilla. Du rullar enkelt avlånga järpar av nötfärs och lite kryddor. Chilisås ger god smak åt färsspetten. Mjukt bröd är gott till.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 22 spett portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ihop alla ingredienser och forma till avlånga "järpar".
  2. Tryck in spetten i ena änden. Stryk på tunt med olja strax före grillning.
  3. Grilla spetten ett par minuter på var sida. Servera gärna med Barbecuesås.

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein om lämpligt bröd till används.

Ingredienser

Portioner: 22 spett
  • 800 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 2 tsk salt
  • 4 msk chilisås (ketchuptyp)
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 22 blötlagda träspett
  • olja till pensling
  • bröd till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 722 kJ / 173 kCal
Läs mer om näringsvärden