Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Färsspett

Snabblagade, matiga och bedårande färsspett som innehåller aromer från många härliga kryddor. Servera i pitabröd eller med kladdigt ris och syrlig yoghurtsås.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att riva löken på grova sidan av rivjärnet ner i en bunke. Riv därefter potatisen likadant. Blanda lök, potatis och köttfärs. Klicka i tomatpuré.
  2. Stöt lagerblad, spiskummin, svartpeppar och kardemumma i en mortel. Stöt tills lagerbladet pulvriserats. Tillsätt kryddor och salt till färsblandningen och blanda väl.
  3. Forma avlånga "korvar" av färsen och trä ett spett genom varje på längden. Stek i stekpanna eller grilla i ca 3 min/sida.

Tips

Festivaltips! Stek eller grilla färskorvarna i förväg. Trä dem sedan på spett och värm på grillen. Praktiskt om man är många som ska äta.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 800 g lammfärs (det går också bra med älgfärs eller nötfärs)
  • 2 gula lökar
  • 2 kokta kalla potatisar
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 krm svartpepparkorn
  • 1 krm kardemummakärnor
  • 2 tsk salt
  • 1 krm malen kanel
  • 10 grillspett av trä
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?