Färsspett

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
1
Färsspett

Snabblagade, matiga och bedårande färsspett som innehåller aromer från många härliga kryddor. Servera i pitabröd eller med kladdigt ris och syrlig yoghurtsås.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1998

Färsspett

Ingredienser

10 portioner
800 g  lammfärs (det går också bra med älgfärs eller nötfärs)
2   gula lökar
2   kokta kalla potatisar
2 tsk  tomatpuré
1   lagerblad
1 tsk  spiskummin
2 krm  svartpepparkorn
1 krm  kardemummakärnor
2 tsk  salt
1 krm  malen kanel
10   grillspett av trä

Gör så här

Tips

Festivaltips! Stek eller grilla färskorvarna i förväg. Trä dem sedan på spett och värm på grillen. Praktiskt om man är många som ska äta.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Det går hem hos alla, stora som små. Antingen med pitabröd och grönsaker eller basmatiris och syrlig tomatsås och grönsaker. Perfekt på ett buffébord.

Jessika

2006-03-17

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Ras-el-hanout
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad ananas
Betyg 3.8 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillostspett med melon
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillspett med salvia
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Salsiccia med salladslök och örtdipp
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga