Färsspett

6
1
Färsspett

Snabblagade, matiga och bedårande färsspett som innehåller aromer från många härliga kryddor. Servera i pitabröd eller med kladdigt ris och syrlig yoghurtsås.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1998

Färsspett

Ingredienser

10 portioner
800 g lammfärs (det går också bra med älgfärs eller nötfärs)
2 gula lökar
2 kokta kalla potatisar
2 tsk tomatpuré
1 lagerblad
1 tsk spiskummin
2 krm svartpepparkorn
1 krm kardemummakärnor
2 tsk salt
1 krm malen kanel
10 grillspett av trä

Gör så här

Tips

Festivaltips! Stek eller grilla färskorvarna i förväg. Trä dem sedan på spett och värm på grillen. Praktiskt om man är många som ska äta.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Jessika

2006-03-17

Det går hem hos alla, stora som små. Antingen med pitabröd och grönsaker eller basmatiris och syrlig tomatsås och grönsaker. Perfekt på ett buffébord.