Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fänkålsrubb

Fänkålsrubb är ett annorlunda och effektfull kryddblandning som med fördel används till grillkött. Innehåller fänkålsfrön, anis, svartpeppar, citronskal och koriander.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 msk portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta hela fänkålsfrön i en torr och het panna. Stöt dem med anis och svartpepparkorn i en mortel eller mixa i en liten matberedare.
  2. Blanda med finrivet citronskal och finskuren koriander. Gnid in råvaran med rubben ca 30 minuter före grillning. Används gärna som rubb till Fläsk och -filé på pinne.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

3 msk rubb räcker till 1 kg kött.

Ingredienser

Portioner: 3 msk
  • 1 msk hela fänkålsfrön
  • 1 tsk hel anis
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • 1 msk finskuren koriander
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?