Rotmos med svamppytt och fetaost

Betyg 3.9 av 5.39 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Rotmos med svamppytt och fetaost

Svamppytten med lök och purjolök blir ett krispigt tillbehör som passar fint till det klassiskt fluffiga rotmoset. Ihop med salt fetaost och söta ärter blir det en smakrik och mättande vegetarisk rätt!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015

Rotmos med svamppytt och fetaost

Ingredienser

4 portioner
500 g kålrot
200 g morot
500 g potatis
3 msk smör
250 g frysta gröna ärtor
150 g fetaost
salt
svartpeppar

Svamppytt

1 rödlök
1 liten purjolök (à ca 150 g)
500 g blandad svamp (t ex champinjoner, ostronskivling eller portobello)
4 msk smör

Gör så här

00:15:00
00:15:00
00:05:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Varför lagade jag detta? Usch å skärp er!

    Christina

  • Så gott !! att till och med "herr´n i huset" var förvånad att han inte behövde kött till rätten.

    Monica

  • Gott, nyttigt och enkelt! Allt skalande kan dock tära på tålamodet...

    Rasmus

Näringsvärde per portion

Energi2310 KJ / 552 kCal
Fett31 g
Salt3.26 g
Kolhydrater46 g
Protein17 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Rotfruktsris med kryddig korv
    Betyg 2.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svamp-shawarma – Vego kebab
    Betyg 3.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegetarisk bourguignon med svamp
    Betyg 4.6 av 5.135 personer har röstat
    Receptet har 38 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kålrotsgryta med bratwurst
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad