Recept

Rostade kryddiga kikärter

Kikärtor som rostats i ugnen är urläckert och superenkelt som snack eller drinktilltugg. Rosta kikärtorna i vitlöksolja och krydda med paprikapulver för kryddig smak och fin färg.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2001.

Ingredienser

  • 2 burkar kikärter (à 400 g)
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt

Näringsvärde per portion

Energi: 1005 kj / 240 kcal
Protein:10 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 11 g
Salt: 0,83 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Spola av kikärterna och låt dem rinna av.
  3. Skala och finhacka vitlöken. Blanda med oljan.
  4. Häll ärterna i en långpanna. Häll vitlöksolja över och rör runt. Rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter, skaka då och då.
  5. Ta ut och häll ut kikärterna på dubbelvikt hushållspapper. Krydda med paprikapulver.

    Varning för att kikärtorna kan "poppa" i ugnen.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Tips

Kikärterna kan förvaras i ca 1 vecka om de ligger i en burk med lock i kylskåp.