Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Hummus med röd paprika

Gör din hummus speciell och extra smakfull genom att blanda i rostad röd paprika, och extra krämig genom att blanda i färskost. Använd som dipp eller som tillbehör. Enkelt, snabbt och oerhört smarrig!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av spadet från paprikorna och kikärterna och lägg dem i en matberedare.
  2. Tillsätt paprikapulver, färskost, olja och limejuice.
  3. Kör till en hummusliknande puré, smaka av med salt och kanske lite mer limejuice.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt färskostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: välj tofu.

Ingredienser

Portioner: 5 dl
  • 1 burk rostad paprika (à ca 250 g)
  • 1 burk kikärter (à 410 g)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk färskost
  • 2 msk vitlöksolja (alt olivolja med lite färskpressad vitlök)
  • 1 tsk färskpressad limejuice
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?