Rödbetspuckar med basilika

Betyg 3.2 av 5.
158 personer har röstat
2
Rödbetspuckar med basilika

De flesta grönsaker och rotfrukter går att forma till matiga ”vego-puckar”, alltså platta biffar som du steker och bjuder med fräscha tillbehör – i salladsblad, kålblad eller bröd. Rödbetor är basen i de här läckert lilaröda puckarna, vilket ger en tydlig rödbetssmak.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Rödbetspuckar med basilika

Ingredienser

ca 20 biffar
450 g  rödbetor
1/2   medelstor rödlök
1   vitlöksklyfta
2 dl  havregryn
1   ägg
1 msk  fryst hackad basilika
ca 2 msk  rapsolja
2 krm  salt
1/2 krm  svartpeppar

Tillbehör

kålblad, salladsblad eller tortillabröd

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre.
Innehåller ägg.

Gör så här

Näringsberäkningen är per biff utan tillbehör.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
158 personer har röstat

Kommentarer

Så goda!

Anette

2020-03-16

Supergoda!

Sanna

2018-10-15

Näringsvärde per portion

Energi172 KJ / 41 kCal
Fett2 g
Salt0.2 g
Kolhydrater5 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Rödbetsjuice med apelsin och äpple
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Carpaccio på rödbeta med chèvre
Betyg 3.6 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Klassisk råbiff
Betyg 4.1 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetsjuice
Betyg 3.8 av 5.
36 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lammracks med rödbets- och myntasallad
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rosa hummus
Betyg 2.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga