Risotto med karamelliserad fänkål och misostekt svamp
Bjud denna risotto till nyårsafton eller när det vankas kalas. Med citron, karamelliserad fänkål och misostekt svamp blir den en riktig smakbomb. En lyxig rätt som garanterat imponerar på din vegokompis.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017
Ingredienser
Misofräst svamp
Till severing
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ och matfett.
Gör äggfri: kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Godaste Vego jag ätit! Brukar inte ha dessa ingredienser hemma men fick en svinnkasse jag inte visste vad jag skulle göra med och hittade hit. Vilken lycka! Bytte ut lite grejer utefter vad som fanns hemma, tex fick grötris och champinjoner ersätta arbororis och portobellosvamp. Hade även i lite jalapeños i risotton, riktigt trevlig lagom hetta som lyfte det hela ytterligare.
Alexandra
2023-03-08Mycket gott! Man kan med fördel skära svampen i större bitar. Dessutom renskrev jag receptet för att få en bättre överblick när vad ska göras.
Cecilia
2022-12-29Följde receptet punktligt, vilket gjorde att svamp + fänkål var kalla när risotton väl blev klar. Rekommenderar att steka svampen medan risotton kokar för att spara tid. För övrigt behövdes rätten kryddas rejält, inte jättemycket smak när allt var klart.
Paulina
2021-03-08