Primörbetor, getyoghurt och smulat isterband

Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
0
Primörbetor, getyoghurt och smulat isterband

Rödbetor och getost är en smakmässig fullträff! Här kokas späda rödbetor mjuka medan färggranna gul- och polkabetor hyvlas tunt och marineras kort i vinäger och olja. Ljuvligt gott tillsammans med getostdressing och saltsyrligt isterband. Enkelt, men raffinerat.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Primörbetor, getyoghurt och smulat isterband

Ingredienser

4 portioner
2   knippen färska rödbetor (à ca 400 g)
300 g  små färskpotatisar
2 msk  rapsolja
1   polkabeta + 1 gulbeta ( kan ersättas av rödbetor)
1 msk  äppelcidervinäger
2 msk  kallpressad rapsolja
2   isterband (à ca 300 g)
2 dl  matyoghurt (10 %)
200 g  getost av chèvretyp
ev röd ängssyra och blad av ramslök till garnering
salt

För alla

Fri från ägg, men läs ingrediensförteckningen på korven.
Gör glutenfri: Välj glutenfria isterband.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3440 KJ / 822 kCal
Fett6 g
Salt4 g
Kolhydrater42 g
Protein31 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Isterband med gräslöksstuvad potatis
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Isterband med gräddstuvad spetskål och dill
Betyg 4.5 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Isterbandspudding
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Pasta med krämig grönkål och smulat isterband
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Isterband med persiljestuvad potatis
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga