Primörbetor, getyoghurt och smulat isterband

Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
0
Primörbetor, getyoghurt och smulat isterband

Rödbetor och getost är en smakmässig fullträff! Här kokas späda rödbetor mjuka medan färggranna gul- och polkabetor hyvlas tunt och marineras kort i vinäger och olja. Ljuvligt gott tillsammans med getostdressing och saltsyrligt isterband. Enkelt, men raffinerat.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Primörbetor, getyoghurt och smulat isterband

Ingredienser

4 portioner
2   knippen färska rödbetor (à ca 400 g)
300 g  små färskpotatisar
2 msk  rapsolja
1   polkabeta + 1 gulbeta ( kan ersättas av rödbetor)
1 msk  äppelcidervinäger
2 msk  kallpressad rapsolja
2   isterband (à ca 300 g)
2 dl  matyoghurt (10 %)
200 g  getost av chèvretyp
ev röd ängssyra och blad av ramslök till garnering
salt

För alla

Fri från ägg, men läs ingrediensförteckningen på korven.
Gör glutenfri: Välj glutenfria isterband.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3440 KJ / 822 kCal
Fett6 g
Salt4 g
Kolhydrater42 g
Protein31 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Isterband med gräslöksstuvad potatis
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Isterband med gräddstuvad spetskål och dill
Betyg 4.5 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Isterbandspudding
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Getostkräm
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Isterband special med kapris
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga