Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Primörbetor, getyoghurt och smulat isterband

Rödbetor och getost är en smakmässig fullträff! Här kokas späda rödbetor mjuka medan färggranna gul- och polkabetor hyvlas tunt och marineras kort i vinäger och olja. Ljuvligt gott tillsammans med getostdressing och saltsyrligt isterband. Enkelt, men raffinerat.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär av blasten på rödbetorna men spara ca 2 cm. Lägg betorna i en kastrull med 2 msk salt (för 4 portioner), täck med vatten. Koka rödbetorna mjuka, 20–30 minuter beroende på storlek. Häll av och spola i kallt vatten. Skala och skär rödbetorna i klyftor.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Skrubba potatisen och lägg på en bakpappersklädd plåt. Blanda med hälften av oljan och ½ tsk salt (för 4 portioner).
  4. Ställ in plåten i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk, 20–30 minuter. 
  5. Skala polka- och gulbetan. Hyvla dem i tunna skivor med mandolin eller osthyvel. Lägg i en bunke och blanda med vinäger, kallpressad olja och 1 krm salt (för 4 portioner).
  6. Snitta isterbanden på längden och gröp ut korvsmeten. Stek den i resten av oljan i en stekpanna ca 5 minuter. Rör tills det blir ett ”smul” med fin färg. 
  7. Låt rinna av på hushållspapper.
  8. Mixa yoghurt och smulad getost till en kräm. Smaka av med salt.
  9. Lägg upp betor och potatis på ett fat. Toppa med smulat isterband och skivade betor. Garnera ev med ängssyra och strimlad ramslök. Ringla över getyoghurten.

För alla

Fri från ägg, men läs ingrediensförteckningen på korven.
Gör glutenfri: Välj glutenfria isterband.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 knippen färska rödbetor (à ca 400 g)
  • 300 g små färskpotatisar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 polkabeta + 1 gulbeta ( kan ersättas av rödbetor)
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 2 isterband (à ca 300 g)
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • 200 g getost av chèvretyp
  • ev röd ängssyra och blad av ramslök till garnering
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3440 kJ / 822 kCal