Primörbetor, getyoghurt och smulat isterband

8
0
Primörbetor, getyoghurt och smulat isterband

Rödbetor och getost är en smakmässig fullträff! Här kokas späda rödbetor mjuka medan färggranna gul- och polkabetor hyvlas tunt och marineras kort i vinäger och olja. Ljuvligt gott tillsammans med getostdressing och saltsyrligt isterband. Enkelt, men raffinerat.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Primörbetor, getyoghurt och smulat isterband

Ingredienser

4 portioner
2 knippen färska rödbetor (à ca 400 g)
300 g små färskpotatisar
2 msk rapsolja
1 polkabeta + 1 gulbeta ( kan ersättas av rödbetor)
1 msk äppelcidervinäger
2 msk kallpressad rapsolja
2 isterband (à ca 300 g)
2 dl matyoghurt (10 %)
200 g getost av chèvretyp
ev röd ängssyra och blad av ramslök till garnering
salt

För alla

Fri från ägg, men läs ingrediensförteckningen på korven.
Gör glutenfri: Välj glutenfria isterband.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3440 KJ / 822 kCal
Fett 6 g
Salt 4 g
Kolhydrater 42 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden