Primörbetor, getyoghurt och smulat isterband
Rödbetor och getost är en smakmässig fullträff! Här kokas späda rödbetor mjuka medan färggranna gul- och polkabetor hyvlas tunt och marineras kort i vinäger och olja. Ljuvligt gott tillsammans med getostdressing och saltsyrligt isterband. Enkelt, men raffinerat.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014
Ingredienser
4 portioner
2 knippen färska rödbetor (à ca 400 g)
300 g små färskpotatisar
2 msk rapsolja
1 polkabeta + 1 gulbeta ( kan ersättas av rödbetor)
1 msk äppelcidervinäger
2 msk kallpressad rapsolja
2 isterband (à ca 300 g)
2 dl matyoghurt (10 %)
200 g getost av chèvretyp
ev röd ängssyra och blad av ramslök till garnering
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3440 KJ / 822 kCal
Fett6 g
Salt4 g
Kolhydrater42 g
Protein31 g
Kommentarer