Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Isterband med gräslöksstuvad potatis

En klassiker står på kvällens meny. Isterband med härlig syra gifter sig fint med gräslöksstuvad potatis. Stuvningen gör du enkelt på mjölk och smetana. Vänd sedan ner hackad gräslök och kokt potatis. Servera isterbanden med potatisstuvningen, snackgurka och gärna en klick senap. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk.
  2. Stek isterbanden runt om i oljan i en stekpanna, ca 10 minuter.
  3. Koka ihop mjölk och smetana, smaka av med salt och peppar.
  4. Skär gräslöken och blanda i såsen. Vänd ner potatisen.
  5. Dela gurkorna på längden.
  6. Till servering: Servera isterbanden med potatis, gurka och gärna en klick senap.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis (gärna delikatess)
  • 300 g isterband
  • 1 tsk olja
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 dl smetana
  • salt
  • peppar
  • 1/2 ask gräslök (à 20 g)
Till servering
  • ca 200 g snackgurka
  • senap
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3498 kJ / 835 kCal