Recept

Potatissallad med bönor och pesto

En uppiggande variant på potatissallad finner du i detta recept. Grunden består av nykokta potatisar, röda bönor, krispig lök och tomater som du blandar med en krämig sås av pesto och crème fraiche. Den kommer garanterat bli uppskattad!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002.

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 1 rödlök
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk pesto (finns att köpa på burk)
  • 1 burk röda bönor
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 100 g marinerade soltorkade tomater
  • 1 kruka finhackad basilika

Näringsvärde per portion

Energi: 2102 kj / 502 kcal
Protein:12 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 27 g
Salt: 1,38 g

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk och häll av vattnet. skala och skiva löken tunt. Blanda samman crème fraiche, pesto och salt.
  2. Låt bönorna rinna av, och skär tomaterna i fjärdedelar. Finhacka de soltorkade tomaterna.
  3. Rör ner såsen i potatisen och vänd ner lök, tomater och bönor. Vänd ner basilika och servera.
  4. Servera gärna tillsammans med kyckling, se receptet Fyllda kycklingfiléer på ett buffébord.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut pesto mot soltorkad tomatcreme.

Näringsvärdet är beräknat exklusive kyckling.