Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Potatis- och purjolökssoppa med rostade nötter

Otroligt lättlagad och god soppa med potatis och purjolök, som också plånboken blir glad av! Välj gärna en späd purjolök, då kan man ta med mer av det gröna som ger fin färg. Hasselnötshacket med citron och persilja gör soppan extra piffig.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2014.

Ingredienser

  • 4 potatisar (ca 350 g)
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök (à ca 300 g)
  • 1 msk smör
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 1 l vatten
  • 1/2 dl hasselnötter
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Näringsvärde per portion

Energi: 998 kj / 239 kcal
Protein:6 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 13 g
Salt: 4,7 g

Gör så här

  1. Skala och skiva potatis, lök och purjolök (även det gröna).
  2. Fräs grönsakerna i smör i en stor kastrull. Tillsätt kycklingfond och vatten. Koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter.
  3. Rosta under tiden hasselnötterna i en torr stekpanna. Låt svalna. Hacka nötterna grovt och blanda med persilja och citronskal.
  4. Blanda ner crème fraichen i soppan och mixa slät med stavmixer. Krydda med salt och peppar.
  5. Häll upp soppan i skålar och servera med nöthacket.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera ingrediensförteckningen för fonden. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera ingrediensförteckningen för fonden. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche eller Sour Supreme.
Gör äggfri: kontrollera ingrediensförteckningen för fonden.

Tips

Snyggt skummig soppa? Mixa den lite extra precis före servering.