Hoppa till sidans innehåll

Recept

Plommonsylt med kanel


Ta tillvara årets plommonskörd och koka din egen plommonsylt. Gott i såväl frukostfilen som till ostbrickan. Hel kanelstång blir en fin smakkompis. Var noga med att förvara den färdiga sylten på väl rengjorda burkar, då håller den som allra bäst.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2015.

Ingredienser

Ger 1 burk
  • 500 g urkärnade skivade plommon
  • 3 dl syltsocker
  • 1 kanelstång
  • 1 krm vaniljpulver

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt koka 20–30 minuter.
  2. Häll på sylten på väl rengjord burk.  

Näringsberäkningen är per msk.

Näringsvärde per portion

Energi: 106 kj / 25 kcal
Protein:0,1 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 0 g
Salt: 0 g

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer