Laxsashimi med sesamdressing och svartkålschips
Satsa på en riktigt fin bit lax till den här läckra rätten med asiatiska förtecken. Laxen riktigt smälter i munnen och kompas fint av svartkålen som du rostar till spröda chips. I den smakbärande dressingen göms såväl sesamolja som lime, chili, ingefära och vitlök.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015
Ingredienser
8 bufféportioner
Laxsashimi
400 g lax i bit (gärna salma- eller finestlax)
1 l vatten
3 msk salt
Svartkålschips
300 g svartkål
1 1/2 msk olivolja
Sesamdressing
1 vitlöksklyfta
1 röd spansk peppar
1 msk riven färsk ingefära
1/2 msk finrivet limeskal
1 1/2 msk färskpressad limejuice
1 msk sesamolja
3 msk olivolja
1 1/2 krm salt
Till servering
1 dl finhackad koriander
2 msk rostade sesamfrön
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Om laxen har varit fryst, låt den bara halvtina och skär den sedan i tunna skivor. Det går lättast.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi647 KJ / 155 kCal
Fett11 g
Salt0.5 g
Kolhydrater5 g
Protein11 g
Kommentar
En mycket god och lättlagad rätt!
Irene
2015-11-29