Laxsashimi med sesamdressing och svartkålschips

Betyg 3.5 av 5.
73 personer har röstat
1
Laxsashimi med sesamdressing och svartkålschips

Satsa på en riktigt fin bit lax till den här läckra rätten med asiatiska förtecken. Laxen riktigt smälter i munnen och kompas fint av svartkålen som du rostar till spröda chips. I den smakbärande dressingen göms såväl sesamolja som lime, chili, ingefära och vitlök.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Laxsashimi med sesamdressing och svartkålschips

Ingredienser

8 bufféportioner

Laxsashimi

400 g  lax i bit (gärna salma- eller finestlax)
1 l  vatten
3 msk  salt

Svartkålschips

300 g  svartkål
1 1/2 msk  olivolja

Sesamdressing

1   vitlöksklyfta
1   röd spansk peppar
1 msk  riven färsk ingefära
1/2 msk  finrivet limeskal
1 1/2 msk  färskpressad limejuice
1 msk  sesamolja
3 msk  olivolja
1 1/2 krm  salt

Till servering

1 dl  finhackad koriander
2 msk  rostade sesamfrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Om laxen har varit fryst, låt den bara halvtina och skär den sedan i tunna skivor. Det går lättast.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
73 personer har röstat

Kommentar

En mycket god och lättlagad rätt!

Irene

2015-11-29

Näringsvärde per portion

Energi647 KJ / 155 kCal
Fett11 g
Salt0.5 g
Kolhydrater5 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Rimlag med chili
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frasig laxtartar på friterat rispapper
Betyg 3.5 av 5.
44 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vinterlax med tre sorters kål och äppelvinägrett
Betyg 3.9 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lättrimmad torsk med pumpacrème och vinbräserad svartkål
Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Japansk havssallad med chili och sesam
Betyg 3.2 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga