Lax carbonara
Den italienska klassikern pasta carbonara är den ultimata vardagsrätten! Carbonara kan varieras efter tycke och smak – här en krämig version med lax, ärter och salladsärtor. Toppa spaghetti carbonaran med rikligt med parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
Ingredienser
4 portioner
Lax
350 g laxfilé
3/4 msk olja
1/2 tsk salt
1/4 tsk svartpeppar
1/2 msk finrivet citronskal
4 port spaghetti
150 g salladsärtor
3 äggulor
1 dl finriven parmesan (+ extra till servering)
1 dl vispgrädde eller crème fraiche
1 riven vitlöksklyfta
1/2 msk finrivet citronskal
2 msk hackad dill
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl frysta tinade ärtor
För alla
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde eller crème fraiche.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2843 KJ / 680 kCal
Fett33 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod!
Annika
2022-08-26Såå galet gott!!
Mimmi
2022-05-27Perfekt när man har lax kvar sen tidigare middag i veckan. Super gott o enkelt!
Katri
2022-04-17