Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämig carbonara med sidfläsk och parmesan

Det här receptet på krämig carbonara med sidfläsk och parmesan är en lite lyxigare och matigare variant på klassisk carbonara. Rätten är snabblagad och passar därför utmärkt som vardagsmiddag!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att koka upp lättsaltat vatten till pastan i en stor kastrull.
  2. Skala och finhacka löken. Ta bort svålen på fläsket och skär resten i små tärningar. Vispa upp äggen i en bunke. Rör ner persilja och hälften av osten.
  3. Fräs löken mjuk i oljan utan att den tar färg ca 2 minuter i en stekpanna. Höj värmen och låt fläsket steka med 2–3 minuter tills det fått lite färg. Tillsätt matlagningsvinet och låt nästan all vätska koka in.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg ner sugarsnapsen den sista minuten.
  5. Häll av pastan, men spara lite av pastavattnet. Lägg tillbaka pasta och sugarsnaps i kastrullen. Rör ner pastavatten, äggblandning och lökfräs. Blanda samman och värm till en krämig carbonara. Smaka av med salt och peppar.
  6. Toppa carbonaran med resten av osten och servera genast.

Tips

Koka pastan al dente, det vill säga med lite tuggmotstånd kvar. Carbonaran blir lätt grötig annars. Barnknepet: Koka salladsärterna och servera dem separat.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • ca 400 g rökt sidfläsk i bit
  • 4 ägg
  • 1/2 kruka hackad persilja
  • 1 1/2 dl riven parmesanost
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 400 g spaghetti
  • 150 g sugarsnaps
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?