Recept

Kryddiga veganska köttbullar av ris och kikärter


Julkryddade veganska köttbullar brukar vara mycket uppskattade på julbordet. I det här receptet har vi smaksatt kikärtsfärs med julkryddor och rikligt med dijonsenap. Resultatet blir makalöst goda och juliga bullar. Vill du ha bullarna mer neutrala i smaken kan du utesluta nejlika och kryddpeppar.

Ingredienser

  • 3 dl rött okokt råris
  • 1 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • 2 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk malen kryddpeppar
  • 2 krm malen nejlika
  • 2 krm malen svartpeppar

Till stekning

  • 1 msk olja

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen och låt kallna.
  2. Skölj kikärtorna och låt rinna av. Mixa alla ingredienser till en smet och forma till bullar. Låt bullarna ligga i kylen ca 30 minuter så de stelnar till.
  3. Till stekning: Stek bullarna i oljan i en stekpanna och servera.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärde per portion

Energi: 1508 kj / 350 kcal
Protein:11 g
Kolhydrater: 58 g
Fett: 8 g
Salt: 1 g