Kobideh kebab

Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat
0
Kobideh kebab

En klassisk typ av kebab från det persiska köket. Kobideh syftar på en traditionell tillagningsmetod där köttet lades på en svart sten och bearbetades med träklubba. Det behöver du inte göra här, bara blanda färs med lök och kryddor, forma sedan till spett.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Kobideh kebab

Ingredienser

4 portioner
2   gula lökar
3   vitlöksklyftor
600 g  lamm- eller nötfärs
1   ägg
2 dl  hackad persilja
1 dl  hackad mynta
1 tsk  gurkmeja
1 tsk  salt
2 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: byt ut ägget mot no egg-ersättning, alternativt uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1788 KJ / 427 kCal
Fett31.2 g
Salt2.11 g
Kolhydrater6.4 g
Protein29.3 g

Testa liknande recept

Dolmeh barge mo - Vinbladsdolmar
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Khoresh Bademjan – Auberginegryta med lamm
Betyg 3.8 av 5.
169 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kashk-e Bademjan - Aubergine- och valnötsröra
Betyg 4.6 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad majs på persiskt vis
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Khoresht-e mast - Saffransdessert
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Persisk lammgryta med grönsaker
Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga