Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Jordgubbsviss med basilika


Sommarens mesta marängsviss! Passar ypperligt med färska jordgubbar och mascarpone. Toppa med hackad basilika och mandel för gott crunch. Den ambitiöse gör egna basilikamaränger.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2017.

Ingredienser

Marscarponekräm

  • 125 g mascarponeost
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 1 krm vaniljpulver

Marinerade jordgubbar

  • 1/2 l skivade jordgubbar
  • 1 dl hackad basilika
  • 1 msk florsocker

Tillbehör

  • 1 l vaniljglass
  • 20 maränger
  • 1 dl mandelsplitter
  • 1/2 dl hackad basilika

Gör så här

  1. Jordgubbar: Blanda jordgubbar med basilika och florsocker. Låt stå minst 1 timme.
  2. Kräm: Vispa mascarpone, vispgrädde, florsocker och vaniljpulver fluffigt. 
  3. Tillbehör: Varva de marinerade jordgubbarna, mascarponekrämen, vaniljglass och maränger. Toppa med mandelsplitter och basilika.
  4. Vill du göra egna maränger med basilikasmak kolla in tipset i detta grundrecept på Maränger .

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost, grädde och glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskostersättning, byt grädden och glassen mot mjälkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri glass. Uteslut marängerna.

Näringsvärde per portion

Energi: 1761 kj / 422 kcal
Protein:4 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 28 g
Salt: 0,18 g

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer