Jordgubbar i limoncello med mynta och råkräm

23
2
Jordgubbar i limoncello med mynta och råkräm

En härlig sommardessert med bär marinerade i den italienska citronlikören limoncello. Blanda ihop en len råkräm av vispad grädde, äggulor och vanilj att servera till. Godare än så här blir det knappast – och balansen mellan sött och syrligt är utsökt.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Jordgubbar i limoncello med mynta och råkräm

Ingredienser

4 portioner
1 l jordgubbar
1 msk hackad mynta
1 dl likör av citron (t ex limoncello)
1 1/2 msk strösocker
myntablad till garnering

Råkräm

3 äggulor
1/2 dl rårörsocker
1/2 tsk vaniljpulver
3 dl vispgrädde

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut vispgrädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: Uteslut äggulorna i råkrämen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Helena

2020-06-21

Det var bara sååå gott. Kommer göra detta många gånger. Hade inte i nå socker på jordgubbarna dock.

Helena

2020-06-21

Det var bara sååå gott. Kommer göra detta många gånger. Hade inte i nå socker på jordgubbarna dock.

Näringsvärde per portion

Energi 2096 KJ / 501 kCal
Fett 33 g
Salt 0.07 g
Kolhydrater 37 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden