Jordgubbar i limoncello med mynta och råkräm
En härlig sommardessert med bär marinerade i den italienska citronlikören limoncello. Blanda ihop en len råkräm av vispad grädde, äggulor och vanilj att servera till. Godare än så här blir det knappast – och balansen mellan sött och syrligt är utsökt.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015
Ingredienser
4 portioner
1 l jordgubbar
1 msk hackad mynta
1 dl likör av citron (t ex limoncello)
1 1/2 msk strösocker
myntablad till garnering
Råkräm
3 äggulor
1/2 dl rårörsocker
1/2 tsk vaniljpulver
3 dl vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2096 KJ / 501 kCal
Fett33 g
Salt0.07 g
Kolhydrater37 g
Protein4 g
Kommentarer
Helt sjukt gott! Funkade superbra att ersätta mjölk-grädden med oatlys havregrädde
Cecilia
2024-06-22Det var bara sååå gott. Kommer göra detta många gånger. Hade inte i nå socker på jordgubbarna dock.
Helena
2020-06-21Det var bara sååå gott. Kommer göra detta många gånger. Hade inte i nå socker på jordgubbarna dock.
Helena
2020-06-21