Jordgubbar i limoncello med mynta och råkräm

Betyg 4.2 av 5.
24 personer har röstat
3
Jordgubbar i limoncello med mynta och råkräm

En härlig sommardessert med bär marinerade i den italienska citronlikören limoncello. Blanda ihop en len råkräm av vispad grädde, äggulor och vanilj att servera till. Godare än så här blir det knappast – och balansen mellan sött och syrligt är utsökt.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Jordgubbar i limoncello med mynta och råkräm

Ingredienser

4 portioner
1 l  jordgubbar
1 msk  hackad mynta
1 dl  likör av citron (t ex limoncello)
1 1/2 msk  strösocker
myntablad till garnering

Råkräm

3   äggulor
1/2 dl  rårörsocker
1/2 tsk  vaniljpulver
3 dl  vispgrädde

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut vispgrädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: Uteslut äggulorna i råkrämen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Helt sjukt gott! Funkade superbra att ersätta mjölk-grädden med oatlys havregrädde

Cecilia

2024-06-22

Det var bara sååå gott. Kommer göra detta många gånger. Hade inte i nå socker på jordgubbarna dock.

Helena

2020-06-21

Det var bara sååå gott. Kommer göra detta många gånger. Hade inte i nå socker på jordgubbarna dock.

Helena

2020-06-21

Näringsvärde per portion

Energi2096 KJ / 501 kCal
Fett33 g
Salt0.07 g
Kolhydrater37 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Jordgubbar med rödvin och mynta
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Jordgubbsflan med limesötad phillycrème
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Agua fresca med vattenmelon och jordgubbar
Betyg 4.4 av 5.
28 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chokladfondue med jordgubbar
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rosa mandelsmoothie
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pistage- och myntapesto
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga