Jordgubbar i limoncello med mynta och råkräm | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Jordgubbar i limoncello med mynta och råkräm

En härlig sommardessert med bär marinerade i den italienska citronlikören limoncello. Blanda ihop en len råkräm av vispad grädde, äggulor och vanilj att servera till. Godare än så här blir det knappast – och balansen mellan sött och syrligt är utsökt.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och ansa jordgubbarna. Skär i kvartar och blanda med myntan och limoncellon. Låt marinera i kyl ca 1 timme.
  2. Råkräm: Vispa äggulor, socker och vaniljpulver pösigt med elvisp. Vispa grädden tjock och vänd i den. Låt stå i kylen 1 timme.
  3. Fördela jordgubbarna i glas och toppa med råkrämen precis före servering. Garnera med myntablad.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut vispgrädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: Uteslut äggulorna i råkrämen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l jordgubbar
  • 1 msk hackad mynta
  • 1 dl likör av citron (t ex limoncello)
  • 1 1/2 msk strösocker
  • myntablad till garnering
Råkräm
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl rårörsocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 3 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2096 kJ / 501 kCal