Lyxröra med jordgubbar & lemon curd
Att det ska vara så enkelt och gå så snabbt att göra den här ståtliga lyxröran är svårt att tro. Lemon curd, fluffig grädde, söta jordgubbar, krispiga maränger och kylig glass gör efterrätten gudomligt god.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2003
Ingredienser
6 portioner
6 msk lemon curd
1 l färska eller frysta tinade jordgubbar
18 maränger
1/2 l vaniljglass
2 dl vispad grädde
citronmelissblad till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vad gör man om lemon curd inte är uppfunnen då?
Anna
2008-01-07Fördelen med Lemon Curd är att många sorter är mjölkfria. Annars är det ofta svårt att hitta mjölkfria desserter. Om man utesluter grädden och kör med mjölkfri glass är desserten helt okej för mjölkallergiker.
Annika
2006-07-13Fruktansvärt gott!!!
Sara
2005-06-27