Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Italiensk brodo med kyckling

Brodo är italienska för buljong. I den mustiga buljongen får bitar av stekt kycklinglårfilé koka, bästa kycklingdetaljen till soppor som ska koka lite längre. Mjukkokta ägg gör soppan ännu matigare och som lyxig final toppas den med flagad parmesan.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2014.

Ingredienser

  • 300 g kycklinglårfilé
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 1/2 l vatten
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 4 ägg
  • 100 g spaghetti
  • 2 dl frysta gröna ärter
  • 3 msk finhackad persilja
  • 50 g parmesanost
  • salt och peppar

Näringsvärde per portion

Energi: 1909 kj / 456 kcal
Protein:33 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 23 g
Salt: 5,29 g

Gör så här

  1. Skär kycklingen i strimlor.
  2. Bryn kycklingen runt om i 1 msk av oljan (för 4 portioner) i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna morötterna fint. 
  4. Fräs lök och vitlök tillsammans med tomatpuré i resterande olja i en stor kastrull. 
  5. Tillsätt kyckling, morötter, vatten, fond och timjan. Låt småkoka under lock ca 30 minuter.
  6. Mjukkoka äggen. Spola i kallt vatten, skala dem och skär i halvor.
  7. Bryt sönder pastan och tillsätt i soppan. Låt koka ytterligare 8 minuter.
  8. Tillsätt ärter och persilja när det återstår 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera soppan toppad med ägghalvor och flagad parmesan.

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i fonden, välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: Kontrollera innehållet i fonden, använd äggfri pasta och uteslut äggen. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer