Grön ärtsoppa med örtkräm

30
0 Klimatsmart
Grön ärtsoppa med örtkräm

En intensivt klorofyllig soppa som blir godast på nyskördade ärter, men frysta gröna ärter går också bra. Koka inte med ärterna för länge, då förlorar de sin härliga färg. Om du använder mousserande vin, spara gärna en skvätt och häll i vid servering.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016

Grön ärtsoppa med örtkräm

Ingredienser

4 portioner

Örtkräm

2 dl
crème fraiche
1 1/2 dl
hackade örter (t ex gräslök, mynta, persilja)
1/2 msk
finrivet citronskal
2 krm
salt

Grön ärtsoppa

2
schalottenlökar
1
vitlöksklyfta
2 msk
smör
2 dl
torrt vin eller mousserande vitt vin
1 l
vatten
3 msk
konc kycklingfond
750 g
gröna ärtor
-
salt
-
peppar

Till garnering

finstrimlad lök
strimlade örter
ätliga blommor

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja. Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör äggfri: kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1644 KJ / 393 kCal
Fett 23.7 g
Salt 2.19 g
Kolhydrater 20 g
Protein 11.9 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept