Grön ärtsoppa med örtkräm

Betyg 3.2 av 5.
33 personer har röstat
0
Grön ärtsoppa med örtkräm

En intensivt klorofyllig soppa som blir godast på nyskördade ärter, men frysta gröna ärter går också bra. Koka inte med ärterna för länge, då förlorar de sin härliga färg. Om du använder mousserande vin, spara gärna en skvätt och häll i vid servering.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016

Grön ärtsoppa med örtkräm

Ingredienser

4 portioner

Örtkräm

2 dl crème fraiche
1 1/2 dl hackade örter (t ex gräslök, mynta, persilja)
1/2 msk finrivet citronskal
2 krm salt

Grön ärtsoppa

2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
2 dl torrt vin eller mousserande vitt vin
1 l vatten
3 msk konc kycklingfond
750 g gröna ärtor
salt
peppar

Till garnering

finstrimlad lök
strimlade örter
ätliga blommor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
33 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1644 KJ / 393 kCal
Fett23.7 g
Salt2.19 g
Kolhydrater20 g
Protein11.9 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pasta med örter och blommor
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ärt- och örthummus
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vårsoppa med lax och pocherat ägg
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grön ärtsoppa med mynta
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokta kycklingfiléer med ostrisotto
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grön ärtsoppa med pepparrotsfraiche
Betyg 4.1 av 5.
47 personer har röstat
Under 30 min att tillaga