Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Pasta med kumminkryddad salami- och paprikasås

Den här lysande pastarätten är ett utmärkt vardagsalternativ. Den går smidigt att tillaga och såsen har underbara smaker av kummin, salami och paprika. Placerar du spröda sockerärtor på toppen av pastan får du både en tilltalande och god middag.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla salamin. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Fräs purjolök, vitlök, tomatpuré och kummin i olja i en stekpanna tills löken fått lite färg. Blanda i salami, ajvar relish, fond och vatten. Låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med peppar.
  4. Koka sockerärterna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och strimla dem ev. Häll av spaghettin och servera med såsen. Toppa med sockerärterna och ev lite hyvlad parmesan.

För alla

Fri från laktos, men kontrollera salami och fond.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta och kontrollera salamin.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ och kontrollera salami och fond.
Gör äggfri: använd äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost. Kontrollera salami och fond.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g spaghetti
  • 150 g salami
  • 1/2 purjolök (à 300 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk kummin
  • 1 msk olja
  • 1 burk ajvar relish (mild, à 340 g)
  • 1 msk konc kycklingfond
  • ca 1/2 dl vatten
  • 200 g frysta sockerärtor
  • svartpeppar
  • ev hyvlad parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer