Grillade chips

Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
0
Grillade chips

Prova att grilla chips nästa gång grillen är igång, chipsen blir både krispiga och sega på samma gång! Servera de grillvarma chipsen med tillbehör som crème fraiche och rom eller tångkaviar, perfekt som tilltugg under grillkvällen medan huvudrätten ligger på grillgallret.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Grillade chips

Ingredienser

8 portioner
1   påse lättsaltade chips (à ca 200 g)
2 dl  smetana eller crème fraiche
1   burk tångkaviar eller stenbitsrom (à 75 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana eller créme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana eller créme fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Ringla gärna lite olivolja över smetanan för extra smak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1001 KJ / 239 kCal
Fett19 g
Salt1 g
Kolhydrater14 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Kantarellcrème
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Romdipp med chips
Betyg 4.7 av 5.
71 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Palsternackschips på kex med lufttorkad skinka
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chips med topping
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Varma chips med citrondipp
Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Apelsin- och dragondipp
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga