Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Palsternackschips på kex med lufttorkad skinka

Det går bra med nästan vilka salta kex som helst till dessa läckra munsbitar, men får du tag i tunnbrödschips så välj det. Eller gör egna under tiden som palsternackan rostas i ugnen. Bjud med lufttorkad skinka till en bubblig drink eller som del av en större buffé.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och hyvla palsternackorna tunt på längden med mandolin eller osthyvel.
  3. Sprid ut skivorna på en bakpappersklädd plåt och pensla båda sidorna med oljan. Strö över flingsaltet.
  4. Ställ in i mitten av ugnen 10–15 minuter.
  5. Skär köttet i tunna skivor och dela i mindre bitar. 
  6. Bryt tunnbrödschipsen i ca 20 bitar (för 10 portioner).
  7. Fördela köttskivor och palsternackschips på tunnbrödschipen.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt bröd används.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 palsternackor
  • 2 msk rapsolja
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 70 g kallrökt bog i bit
  • 1 påse chips av tunnbröd (à 200 g) eller tunna knäckesticks
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 531 kJ / 127 kCal