UNDER 15 MIN | Enkel

Varma chips med citrondipp

Att värma chips gör dem extra spröda, och när det gäller chips är det ju sprödheten som man vill åt. Särskilt om du ska doppa chipsen i en krämig dipp! Inled festen med varma chips ihop med en citrondipp baserad på gräddfil, honung, citronpeppar och citronskal.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dippsås: Blanda gräddfil, honung, peppar, citronskal och salt. Häll upp i en skål.
  3. Chips: Värm chipsen i ca 1 minut så de blir extra spröda. Servera med dippsåsen.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av chips och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja), kontrollera innehållet i chipsen.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i chipsen.

Ingredienser

Portioner: 4-6
Dippsås
  • 3 dl gräddfil
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1/2 msk finrivet citronskal
  • 2 krm salt
Chips
  • 1 påse chips à 150-200 g (gärna gårdschips eller lantchips med parmesansmak)

Näringsvärde
Per portion

Energi 1556 kJ / 372 kCal