Varma chips med citrondipp

6
0
Varma chips med citrondipp

Att värma chips gör dem extra spröda, och när det gäller chips är det ju sprödheten som man vill åt. Särskilt om du ska doppa chipsen i en krämig dipp! Inled festen med varma chips ihop med en citrondipp baserad på gräddfil, honung, citronpeppar och citronskal.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Varma chips med citrondipp

Ingredienser

4-6

Dippsås

3 dl
gräddfil
1 tsk
honung
1 tsk
citronpeppar
0.5 msk
finrivet citronskal
2 krm
salt

Chips

1
påse chips à 150-200 g (gärna gårdschips eller lantchips med parmesansmak)

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av chips och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja), kontrollera innehållet i chipsen.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i chipsen.
Under 15 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1556 KJ / 372 kCal
Fett 25 g
Salt 1.09 g
Kolhydrater 31 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept