Fisksoppa med räkor, dill och tomat
Den här fisksoppan blir en matig fiskrätt med både grönsaker och potatis. Torsken i soppan går utmärkt att variera med andra sorters fisk som t ex sej, kolja eller hoki. En lättlagad soppa så god att den passar både vardag och fest och där räkor och krutonger gör den extra festlig.
Ingredienser
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria krutonger.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tog makrill, blev väldigt god
Leif
2021-01-30Blev som andra fundersam över valet av ordet "grönsaker", när det inte finns en grönsak i det här receptet så långt ögat kan nå. God blev soppan ändå oavsett ingredienserna, matig och mustig. Tummen upp!
Jenny
2020-05-21Tack Jenny och ni andra som kommenterat! Vi har nu förtydligat och delat upp rotfrukter, lök och tomater istället för att skriva grönsaker :). Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-05-25Väldigt god! Ökade på med fisk och tog tipset här om saffran - supernöjd!
Malin
2020-03-28