Citron- och hallonmoussetårta

Betyg 3.3 av 5.
123 personer har röstat
4
Citron- och hallonmoussetårta

En frisk tårta i flera höga lager, eller layer cake, som det heter på engelska. Bjud som den är med frisk hallonsås och färska bär, eller ställ citron- och hallonmoussetårtan ovanpå en maffig chokladtårta och impa på gästerna med en riktig höjdartårta!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Citron- och hallonmoussetårta

Ingredienser

ca 12 bitar

Tårtbottnar med citron

4   rumsvarma ägg
2 dl  strösocker
1 dl  vetemjöl
1 dl  potatismjöl
1 tsk  bakpulver
1 msk  finrivet citronskal
sockerlag (lös upp 1 dl socker i 1 dl vatten, för 12 bitar)

Hallonmousse

250 g  frysta, tinade hallon
2   gelatinblad
2   äggulor
1/2 dl  strösocker
5 dl  vispgrädde

Hallonsås

125 g  frysta, tinade hallon (helst svenska)
1 dl  florsocker
ev röd hushållsfärg

För alla

Gör glutenfri: Baka en egen glutenfri tårtbotten och använd glutenfritt ströbröd eller pofiber till formen, alternativt köp en färdig glutenfri tårtbotten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Innehåller ägg och mjölkprotein.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Montering av tårtan

Tips

Bottnarna kan bakas 1–2 dagar i förväg. De kan även göras upp till en månad i förväg. Plasta in väl och förvara i frysen. Hallonmoussen och hallonsåsen kan göras 1 dag i förväg, men vänta med att blanda ner grädden i moussen till serveringsdagen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
123 personer har röstat

Kommentarer

3 eller 5dl vispgrädde alltså

Sissel

2022-06-16

Ska de vara 3 eller 5dl i hallonmoussen? I beskrivningen står de 3 och i själva receptet står de 5..?

Sissel

2022-06-16

Hej Sissel! Vispgrädden ska i moussen i omgångar. Det ska vara först 3 dl grädde (steg 9) och resterande 2 dl ska i moussen senare (steg 12). Lycka till med bakningen och hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-06-16

Familjens favorittårta

Gunilla

2021-03-17

Näringsvärde per portion

Energi1493 KJ / 357 kCal
Fett20 g
Salt0.18 g
Kolhydrater39 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Rosa marshmallows
Betyg 2.7 av 5.
68 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rosa maränghjärtan med citrongrädde och hallon
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cheesecake med rabarberkompott och hallon
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blåbärs-, apelsin- och halloncheesecake med Oreo
Betyg 4 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Charlotte russe
Betyg 3.8 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandeltårta med punschparfait och italiensk maräng
Betyg 3.6 av 5.
86 personer har röstat
Över 60 min att tillaga