Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rosa marshmallows

Baka dina egna fluffigt sötsega marshmallows! Dessa är vackert rosa och har smak av hallon. Extra mumsiga blir de doppade i choklad. Goda att äta som de är eller att toppa glassen med. Men se upp – det här är godis på riktigt och inget annat.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 30 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp hallonen i en kastrull. Mixa och passera dem genom en finmaskig sil.
  2. Blötlätt gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  3. Häll tillbaka hallonpurén i kastrullen. Tillsätt socker och glukos. Koka upp och låt koka till 130°C.
  4. Krama ut vattnet ur gelatinbladen, rör ner i den varma hallonsockerlagen.
  5. Vispa äggvitorna till ett vitt och fast skum med elvisp. Tillsätt den varma lagen under fortsatt vispning, lite i taget. Vispa tills marängen är kall, ca 10 minuter. Häll upp i bakpappersklädd form.
  6. Skär marshmallowsen i bitar och rulla i florsocker och potatismjöl.

Näringsberäkningen är beräknad per bit.

Ingredienser

Portioner: ca 30 bitar
  • 125 g hallon
  • 4 gelatinblad
  • 3 dl strösocker
  • 1/2 dl glukos
  • 2 äggvitor
  • 1/2 dl florsocker
  • 1/2 dl potatismjöl
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 231 kJ / 55 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB